Een moestuintje creeeren in eigen tuin

Het is steeds populairder om je eigen groentes te gaan verbouwen. Dit word ook wel duidelijk door de grote actie die een bepaalde supermarktketen heeft gehouden en waarvan de mensen en ook zeker kinderen dol enthousiast worden. Een moestuintje heeft een aantal aspecten wat het leuk maakt. Zelf iets laten groeien en het ook nog eens op kunnen eten is natuurlijk dubbel genieten

 

Na verloop van tijd is er genoeg kunnen oefenen met de kleine potjes. Bij sommige mensen is het zelfs zo bevallen dat ze hierin door willen gaan. Het is zelfs mogelijk om grotendeels van de groenten uit de eigen tuin te kunnen halen.

 

Grootschaliger aanpakken

Wat heb je allemaal nodig om zelf een tuintje op te zetten. Hieronder zullen we de basis opsommen, uiteindelijk kan je het zo gek maken als je zelf wilt natuurlijk. Je hebt nodig:

  • Een stuk grond
  • De zaden van groente en fruit die je wilt verbouwen
  • Gereedschap om de moesttuin aan te leggen en te onderhouden
  • Mest om de groei te stimuleren
  • Licht (mogelijk door middel van een kas)
  • Water, een belangrijke voedingsstof

 

 

Bij het ontwerpen van een nieuwe tuin kan er al rekening worden gehouden met het moestuintje. Vooral de ruimte afzetten en de ligging ook ook direct vrij bepaald worden.

Doe goede research en start met plannen

Ieder soort heeft zo zijn eigen gebruiksaanwijziging en specifieke aandacht nodig. Door goed te kijken naar deze eigenschappen kan er een schema worden opgesteld wanneer de moestuin tijd vergt. Natuurlijk is het ook leuk om direct een planning te maken voor de oogst. Wanneer kan er voedsel worden verwacht. Vervolgens is het leuk om dit in de gaten te houden en de volgende keer is waarschijnlijk alles wel beter te plannen. Maar belangrijk is dat er gewoon word begonnen met het opzetten van het tuintje. De aanpassingen zullen toch wel gemaakt worden.